Corona 1,5 Meter Alarm

Het Corona 1,5 meter alarm helpt om verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan. Om de gezondheid te beschermen zijn er door de Nederlandse overheid en het RIVM diverse maatregelen ingesteld, waaronder het houden van voldoende afstand. Het slimme alarm waarschuwt met licht- en geluidssignalen als een persoon te dichtbij komt. Dit helpt de baliemedewerker op een vriendelijke manier zodat er niet steeds gewaarschuwd hoeft te worden.

Hoe werkt het 1,5 meter alarm?

Het apparaat wordt op de voorzijde van de balie geplaatst. Op het groen verlichte display wordt verzocht om 1,5 meter afstand te houden tot de medewerker. Komt iemand te dichtbij dan zal het display rood kleuren om hierop te attenderen. In geval van een ernstige overschrijding (0,25 meter meer dan toegestaan) klinkt er ook een geluidssignaal, deze optie kan naar wens worden uitgeschakeld.

De juiste afstand instellen

Om de juiste afstand van 1,5 meter te handhaven tot het personeel achter de balie wordt er een correctie gedaan voor de breedte van de balie. Dit gebeurt met de schakelaars op de achterzijde. Schakelaar 1 t/m 3 zijn voor het instellen van de afstand.

  • 000 – 1,5 meter
  • 001 – 1,35 meter
  • 010 – 1,20 meter
  • 011 – 1,05 meter

  • 100 – 0,90 meter
  • 101 – 0,75 meter
  • 110 – 0,60 meter
  • 111 – 0,45 meter

Geluidssignaal

Bij een overschrijding van meer dan 0,25 meter van de ingestelde afstand zal er een alarm klinken. Schakelaar 4 op de achterzijde van het apparaat is om dit geluidssignaal in- of uit te schakelen. Zet de schakelaar in de ‘ON’- positie om bezoekers via het geluidssignaal te alarmeren.

Plaatsing op de balie

Plaats het apparaat op de voorzijde van de balie zodat het display goed leesbaar is voor bezoekers. De sensor is dan naar voren gericht. Sluit de meegeleverde voedingsadapter aan. Zorg er voor dat de sensor stabiel staat en vrij zicht heeft naar voren, er mogen zich geen obstakels bevinden in het detectiegebied. Als er een plexiglas scherm boven de balie hangt dient de sensor hier voor geplaatst te worden.

Voorbeeld: De balie is 60cm breed, stel het alarm in op 0,90 meter om de juiste afstand te bewaren.

Detectiemethode

De afstand tot een persoon wordt door de sensor gemeten door middel van ultrasone (niet hoorbare) geluidsgolven. Deze worden uitgezonden en als echo weer ontvangen aan de voorzijde van het apparaat. Houdt er rekening mee dat niet alleen personen maar ook andere obstakels zullen worden gedetecteerd. Het gebied wat de sensor ‘ziet’ moet daarom vrij zijn van obstakels.

Productspecificaties

Voeding : 5V DC / 1.5A (micro USB)

Afmetingen (lxbxh) : 130 x 70 x 190 mm

Gewicht : 0,23 kg

Het Corona 1,5 meter alarm is te bestellen bij bol.com