Vanaf nu is de nieuwe CoolControl versie 2 beschikbaar

De CoolControl versie 2 maakt met behulp van een zogenaamde gateway contact met de cloud. Er is ruimte om op één gateway tot 10 koelkasten aan te sluiten. Voor iedere koelkast is een logger beschikbaar die door middel van een draadloze LoRa verbinding met de gateway communiceert.
Met een nauwkeurige temperatuursensor wordt -met een in te stellen interval- de temperatuur gemeten. Mocht de verbinding met de gateway of de cloud onverwacht toch niet toegankelijk zijn, dan worden de gegevens op een later moment verstuurd.

Kosten

De apparatuur kan worden aangeschaft rechtstreeks bij Bird Electronics BV of bij Bol.com. De starter kit (gateway + 1 sensor) bedraagd € 180 en een losse sensor € 115. Naast de éénmalige aanschaf is er een maandelijks abonnement met startkosten van € 15 inclusief de eerste sensor. Voor iedere volgende sensor wordt € 5 berekend. De genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Overeenkomst

Door een gebruikersovereenkomst met CoolControl te sluiten, krijgt u voor een vast maandbedrag beschikking over het systeem. Tijdens de gebruikersovereenkomst is er voor normaal gebruik garantie op het gehele systeem inclusief het vervangen van de batterijen. Bij storingen aan de apparatuur zal Bird Electronics BV per pakketbezorger vervangende apparatuur aanbieden.

Het CoolControl systeem voor apothekers en huisartsen

Bij kritische koelsystemen en systemen waar monitoring vanwege overheidsverplichtingen noodzakelijk is (bijvoorbeeld LNA, HACCP, NEN 15224) speelt een betrouwbaar registratie- en monitoringssysteem een cruciale rol.

CoolControl heeft hiervoor de volgende oplossingen:

 • Koelkast registratie en bewaking
 • Ruimte-temperatuurmeting
 • Transport koeltas bewaking voor bezorging
 • Patiënt thuismonitoring

Voordelen van CoolControl

Het CoolControl systeem brengt op dit gebied verschillende voordelen met zich mee. Zo werkt het systeem onafhankelijk van een stroom- en/of internetverbinding. Er wordt gewerkt met uiterst nauwkeurige temperatuursensoren waarmee een realtime temperatuurregistratie- en bewaking gerealiseerd kan worden. En kent het CoolControl systeem verschillende manieren om direct status- en alarmmeldingen door te geven.

Daarnaast zijn de kosten laag en is het systeem ontworpen met het oog op eenvoudige installatie.

CoolControl geeft u de mogelijkheid zelf de jaarlijkse kalibratie uit te voeren. Hierdoor worden kosten bespaard om dat extern te doen. Ook hoeft de apparatuur hiervoor niet opgestuurd te worden.

Onafhankelijk van stroomnet en internetverbinding

Door CoolControl wordt per master en slave, één koelunit aangesloten. Dus op een systeem kunnen maximaal 5 koelunits worden aangesloten. Met een nauwkeurige temperatuursensor wordt -met een in te stellen interval- de temperatuur gemeten. Deze temperatuurmeting wordt tijdelijk bewaard en op een regelmatige basis verstuurd naar de CoolControl server. Mocht de verbinding met de server onverwacht toch niet toegankelijk zijn, dan worden de gegevens op een later moment naar de server gestuurd.

Per dag/week/maand of jaar wordt door het systeem een grafiek gegenereerd met informatie over de temperatuurmetingen. Wekelijks kan het systeem via email een PDF- bestand versturen met daarin de registratiegegevens. Deze gegevens zijn voldoende om aan de wettelijke overheidsverplichtingen te voldoen.

Directe status- / alarmmeldingen

Naast de registratie, verzorgt het CoolControl systeem ook de bewaking van de koelsystemen. De volgende punten worden realtime en continu bewaakt door het CoolControl systeem.

 • Overschrijding van een minimale of een maximale temperatuur
 • Te lang openstaan van de deur of van de andere toegang tot de koelinstallatie
 • Het wegvallen van de netspanning (stroomstoring)
 • Het missen van contact tussen de server en de master- en slave units

Het CoolControl systeem kan op verschillende manieren status- / alarmmeldingen versturen. De beschikbare opties hiervoor zijn:

 • Via e-mail
 • Via SMS
 • Optioneel een melding naar een extern systeem van een particuliere meldkamer of een ander extern systeem

Deze meldingen kunnen naar één of naar meerdere personen worden verstuurd. En worden indien gewenst ook herhaald verzonden. Daarnaast wordt bij het CoolControl systeem een web-app geleverd waarmee gebruikers via internet -desgewenst- aanpassingen kunnen maken.

Kosten en overeenkomst

De kosten voor het systeem zijn vanaf €29,50 (incl. BTW) voor het gebruik van een master-unit per maand. Naast deze kosten zijn installatie en onderhoud (garantie) hierbij inbegrepen. Eventueel kunnen er vier slaves (koelkasten dan wel ruimtethermometers) aan één master-unit aangesloten worden.

Door een gebruikersovereenkomst met CoolControl te sluiten, krijgt u voor een vast maandbedrag beschikking over het systeem. Naast de maandelijkse kosten wordt alle apparatuur door CoolControl beschikbaar gesteld en blijft eigendom van CoolControl.