Raspberry Pi nu zes maal sneller

Raspberry Pi nu zes maal sneller

Raspberry Pi 2Alweer is een volgende Raspberry Pi geïntroduceerd, nu een versie van de computer op creditcard-formaat die zes maal zo snel werkt als zijn voorgangers. De Raspberry Pi 2 Model B beschikt tevens over 1 GB RAM en is sinds gisteren te koop voor iets meer dan dertig euro.

De Raspberry Pi 2 is uitgerust met een Broadcom BCM2836 ARMv7 quad core processor die werkt op 900 MHz. Alle eerder gerealiseerde Raspberry Pi projecten zijn compatibel met deze nieuwste versie, maar het is nu bijvoorbeeld mogelijk om vier USB-devices aan te sluiten, zoals hard drives. Dank zij de 40-pens GPIO kunnen talrijke sensoren, connectoren en uitbreidingskaarten worden aangesloten. De eerste 28 pennen zijn identiek aan de Model A- en B-kaarten, in verband met compatibiliteit.

Sinds de introductie in februari 2012 zijn er meer dan vier miljoen Raspberry Pi’s verkocht en distributeur Element14 heeft daaraan meer dan 30 exclusieve accessoires toegevoegd, die speciaal zijn ontworpen en gebouwd om de inzetbaarheid te vergroten.

Inmiddels heeft Microsoft aangekondigd dat er een versie van Windows 10 geschikt is gemaakt voor de Rapberry Pi en dat deze later dit jaar gratis beschikbaar zal worden gesteld.

Geen reactie's

Geef een reactie