Mercedes ontwikkelt zelfrijdende vrachtwagen

Mercedes ontwikkelt zelfrijdende vrachtwagen

‘Een zelfrijdende auto is peanuts,’ moeten ze bij Mercedes gedacht hebben. Het bedrijf pakt het meteen groot aan en heeft concept ontwikkeld voor een zelfrijdende vrachtwagen.
mercedes

De Future Truck 2025 ziet er op het eerste gezicht uit als een reguliere vrachtwagen met een wat flitsender uiterlijk. In plaats van spiegels heeft het achteruit gerichte camera’s en in plaats van reguliere koplampen zijn leds geïnstalleerd, maar voor de rest is de vorm hetzelfde. Het unieke is echter dat het gevaarte op snelwegen helemaal zelf kan rijden.

Hiervoor combineert de truck allerlei systemen die vandaag al bestaan, zoals een radar om ander verkeer op te merken, camera’s die andere auto’s zien aankomen en sensoren die de rijbaan in de gaten houden. Nieuw is het communicatiesysteem waarmee het met andere vrachtwagens contact houdt. Hierdoor houdt het bij waar andere trucks zich bevinden en hoe hard ze gaan, zodat hij zelf kan aansluiten.

Volgens het bedrijf is de vrachtwagen veiliger als hij zichzelf bestuurt. De computer wordt namelijk niet moe, niet boos en laat zich niet beïnvloeden door andere externe factoren.

Mercedes heeft een prototype ontwikkeld en hoopt, zoals de naam van het project al verklapt, in 2025 ook daadwerkelijk zelfrijdende vrachtwagens te kunnen leveren.

Geen reactie's

Geef een reactie