Huis uitgerust met compleet dak van zonnepanelen

Huis uitgerust met compleet dak van zonnepanelen

Het Limburgse bedrijf Zonnepanelen Parkstad heeft een innovatief compleet dak van zonnepanelen gebouwd in Landgraaf. Het bedrijf is naast de verkoop van zonnepanelen ook actief in het ontwikkelen van innovatieve zonne-energie paneel daksystemen.

De afgelopen weken is in de Gemeente Landgraaf een volledig dak geplaatst volgens het Loci zonnepanelen daksysteem. Dit daksysteem heeft als voordeel dat volledige daken snel en efficiënt kunnen worden gerenoveerd, gebouwd of vernieuwd tegen een marktconforme prijs, inclusief de geïntegreerde Loci zonnepanelen.

zonnedak

Keten-optimalisatie

Rene Borro (directeur Zonnepanelen Parkstad) had al jaren de wens om de gehele keten te optimaliseren. Optimalisatie van ontwikkeling tot productie en plaatsing tot nazorg is een specialisme van Borro. Voordat hij actief was in de zonnepanelenmarkt was ketenoptimalisatie zijn fulltime beroep.

Met dit doel voor ogen is het Loci-systeem ontwikkeld door Zonnepanelen Parkstad, Unilin en SEAC. Deze partners zorgen in de keten voor een efficiënte productie en dankzij kostenbesparing en maximale elektriciteit opwekking voor een optimaal rendement van de klant. Het Loci dak is volgens Borro niet alleen geschikt voor dakrenovaties en nieuwbouw, maar ook om indruk te maken op voorbijgangers ; zowel door de prestaties als door het uiterlijk.

Reacties

Veel mensen hebben al gereageerd volgens de trotse eigenaar van het nieuwe Loci-dak. De buren vinden het prachtig en ook voorbijgangers blijven regelmatig even staan kijken. De meeste mensen vertellen dat dit een veel elegantere oplossing is dan een handjevol panelen op bestaande dakpannen. De reacties uit de markt zijn dan ook enthousiast te noemen. In de komende periode zullen honderden woningen met partners worden gebouwd waardoor het Loci-daksysteem vaker in het straatbeeld zal zijn op te merken.

SEAC onderzoek

Voordat dit product op de markt is gekomen is er een langdurig kwalificatie- en octrooitraject aan voorafgegaan. Het team van Zonnepanelen Parkstad heeft diverse innovatieprojecten doorlopen bij de uitwerking van de ideeën en opstart van de productie.

Omdat de prestaties van het zonnepanelendak volledig onderbouwd en gekwalificeerd moesten worden door een onafhankelijk instituut is gekozen voor het SEAC (Solar Energy Application Center). Het SEAC is gevestigd op de High Tech Campus te Eindhoven.

Rene Borro: “Mede dankzij de uitstekende onderzoekuitslagen, diverse demo-opstellingen en de bewezen efficiency in de bouw is de keuze gemaakt om het eerste volledig werkzame dak te realiseren. Landgraaf in Parkstad Limburg was als thuisbasis van Zonnepanelen Parkstad een makkelijke keuze.”

Geen reactie's

Geef een reactie