Carl Zeiss maakt eigen virtual reality-bril

Carl Zeiss maakt eigen virtual reality-bril

brilCarl Zeiss, vooral bekend om zijn cameralenzen, werkt aan een eigen virtual reality-bril.

De vr-bril heet Zeiss VR One en is vanaf december verkrijgbaar voor 99 euro.

Het accessoire is vergelijkbaar met Samsungs Gear VR. In beide brillen moet een smartphone geschoven worden die vervolgens dienstdoet als het display waar gebruikers door twee aparte lenzen naar kijken.

Verschil is wel dat de Gear VR eigen hardware bevat, de Zeiss VR One niet. Hiervoor is de bril afhankelijk van de telefoon die in de bril geschoven is, waar bijvoorbeeld al standaard een accelerometer zit ingebouwd.

De bril van Carl Zeiss kan in principe met iedere smartphone werken, mits deze een display heeft van tussen de 4,7 en 5,2 inch. Ook moet er een speciaal omhulsel voor ontworpen worden waar de telefoon inpast. Die case schuift vervolgens precies in de bril.

Aanvankelijk is de VR One enkel verkrijgbaar met cases voor de iPhone 6 en Samsung Galaxy S5. Carl Zeiss laat de volgende telefoon die het gaat ondersteunen afhangen van een poll op zijn blog.

Apps
Welke apps er precies bij lancering verkrijgbaar zijn voor de VR One, is nog niet bekend. Carl Zeiss brengt zelf twee apps uit, een vr-mediaspeler en een app voor augmented reality.

Andere applicaties laat het bedrijf aan ontwikkelaars over. Het ontwikkelaarsplatform voor de bril is gratis te downloaden via de tumblr-pagina van de VR One.

Geen reactie's

Geef een reactie