App NS kan OV-chipkaart uitlezen

App NS kan OV-chipkaart uitlezen

ovchipkaartDe NS test een nieuwe app waarmee gebruikers een OV-chipkaart op de mobiele telefoon kunnen uitlezen. Hierdoor is het mogelijk om te zien of hij is uitgecheckt, maar ook kan een opwaardering naar de eerste klas gekocht worden.

Momenteel maken een aantal NS-medewerkers gebruik van de app, zo meldt techsite Tweakers. Wel is een telefoon met ‘near field communication’ (NFC) nodig. Dit is ook het draadloze communicatieprotocol dat voor de OV-chipkaart gebruikt wordt. Vrijwel alle huidige toptoestellen van producenten ondersteunen dit, afgezien van de iPhone van Apple. Het is nog niet bekend wanneer de app beschikbaar is voor het grotere publiek.

Er zijn momenteel al wel apps beschikbaar waarmee kaarten zoals de OV-chipkaart uitgelezen kunnen worden, maar hiervoor zijn wel de beveiligingssleutels benodigd. Om hierachter te komen is echter een nogal omslachtig proces vereist waarbij de kaart via een pc eerst uitgelezen wordt.

De NS gaat ook een proef draaien met inchecken met een bankpas. De eerste bank die hieraan meewerkt is ABN Amro. Het is nog niet bekend wanneer de test van start gaat.

Geen reactie's

Geef een reactie