«

»

aug 24

In 15 minuten van gewone fiets naar elektrische fiets

ElektraFietsEen ombouwset die in vijftien minuten van een gewone fiets een elektrische fiets maakt. Dat is het Kickstarter-project van de Amerikaanse Micah Toll. De ‘Barak Electric Bicycle Kit’ bestaat uit een voorwiel met naafmotor, een ‘gas’-hendel, een accu en een controller. Volgens de ontwerper is iedereen die een IKEA-tafeltje in elkaar kan zetten in staat om de ombouw met een paar handgereedschappen eenvoudig uit te voeren.

De ombouwset is geschikt voor 20-inch en 26-inch wielen en is er in twee vermogensversies: 350 watt met een accu van 24 V en 500 watt met een accu van 36 V. De maximale snelheid die (zonder bij te trappen) kan worden bereikt is ongeveer 30 km/uur. De actieradius (eveneens zonder bij te trappen) ligt tussen 32 en 49 km.
Het maximale koppel is 42 Nm. De vereiste donaties variëren van $ 585 tot $655. Helaas komt daar voor afnemers buiten Amerika nog $190 voor transportkosten bij. Het project loopt nog tot 5 september 2014 en de eerste levering zou in december van dit jaar kunnen plaatsvinden.